Течност против замрзнување

Monday, October 26, 2020

Eurol Antifreeze GLX (Concentrate)

Пакување:
1L, 20L

Спецификации:
TL-VW 774 F (G12+)
VW TL-VW 774 D (G12)
RENAULT TYPE D
BS 6580
ASTM D3306/D4656/D4985
JASO M325, NATO S-759

Опис:
Eurol Antifreeze GLX е нова генерација на антифриз, базиран на моно-етилен гликол, во која се користи патентирана безсиликатна технологија базирана на карбоксилната киселина. Оваа технологија е позната под името ОАТ (Organic Acid Technology).

Eurol Antifreeze GLX го спречува формирањето на обем и нуди одлична заштита од кавитација. Покрај тоа, штити од корозија на металните делови во системот за ладење, а особено оние од алуминиум, челик и легури.

Eurol Antifreeze GLX не содржи нитрити, амини, борати, фосфати, нитрати или силикати и на овој начин придонесува за почиста животна средина. Сосема е безбеден за гума, пластика, метал и алуминиумски делови или легури.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top