Индустриски мазива

Monday, October 26, 2020

Eurol PTFE Complex Grease

Пакување: 
600G

Опис:
Eurol PTFE Complex Grease е маст, базирана на добро познатата Eurol Lithium Complex Grease. Еден процент на PTFE (Poly Tetra Fluor Ethylene) е додаден на оваа маст, па затоа Eurol PTFE Complex Grease нуди уште подобро подмачкување.

Eurol PTFE Complex Grease успешно се применува во широк спектар на апликации, кои работат во температурен опсег од -30°C до +170°C. Се препорачува да се скратат интервалите на повторно подмачкување ако температурата надминува 200°C.

Eurol PTFE Complex Grease е многу погодна како долгорочен подмачкувач за тешко натоварени тркала и лагери на камиони и електромотори. Поради одличните својства за запечатување, навлегувањето на прашина, нечистотија и вода во лежиштето е спречено.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top