Индустриски мазива

Monday, September 28, 2020

Eurol Molybdenum Grease MoS2

Пакување: 
600G

Опис:
Eurol Molybdenum Disulphide Grease е повеќенаменска маст, базирана на минерални базни масла, литиумов сапун како згуснувач и молибден дисулфид. Молибден дисулфидот создава хемиска реакција со металните површини, со што се сведува триењето на минимум.

Eurol Molybdenum Disulphide Grease нуди добра отпорност на оксидација и корозија и е водоотпорна. Покрај тоа, таа има добра механичка стабилност, што резултира со многу долг животен век наоваа маст.

Eurol Molybdenum Disulphide Grease се препорачува за подмачкување на тешко натоварен лизгачки лежишта, кинематички синџири, компоненти на шасијата, земјоделска опрема и машини.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top