Индустриски мазива

Monday, October 26, 2020

Eurol Copper Grease

Пакување: 
600G

Опис:
Eurol Copper Grease (безоловен) е маст, специјално формулирана од модифицирана глина и внимателно избрани цврсти суровини со високи перформанси како што се бакар, графит и алуминиум, како и анти-корозивни и анти-оксидациони инхибитори.

Eurol Copper Grease нуди долготрајна заштита од корозија и штетни, надворешни хемиски реакции. Оваа маст не може да биде испрана со вода.

Eurol Copper Grease се препорачува за подмачкување на вентили, сврзувачки елементи со навој, водот, терминали на батеријата, навртки, рерни и задниот дел на сопирачките, со цел да се спречи свиткување и триење. Отстранувањето на деловите и сврзувачките елементи со навој е поедноставен, дури и ако тие биле изложени на високи температури, корозивни услови или високи оптоварувања во текот на еден подолг временски период.

Eurol Copper Grease ја измазнува површината и го спречува контактот на метал со метал кога се затегнуваат завртките. Подмачканите делови се заштитени од надворешни влијанија.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top