Адитиви за во мотор

Saturday, November 28, 2020

Eurol TBN Booster

Пакување:
250ML

Опис:
Eurol TBN Booster е адитив развиен за да се зголеми TBN, со цел да се зголеми интервалот на промена на маслото во региони во кои има висока содржина на сулфур во горивото.

Eurol TBN Booster е компатибилен со сите комерцијално достапни масла за бензински и дизел возила. Eurol TBN Booster не се препорачува за плински мотори.

Eurol TBN Booster ќе се зголеми интервалот на промена на маслото, како резултат на додавање на дополнителна алкалност. Алкалноста е потребна за да се неутрализираат корозивните киселини, формирани од страна на повисоки нивоа на сулфур во горивото.

Eurol TBN Booster е одличен за мешан возен парк и исто така може да се користи кај постарите мотори и off-road опрема со користење на сулфурно гориво.

250ml шише од Eurol TBN Booster се препорачува за употреба во автомобили кои собираат од 6L до 12L моторно масло. Додадете адитив во загреан мотор и оставете го возилото во мирување неколку минути, на тој начин адитивот ќе се измеша подобро. Eurol TBN Booster ги неутрализира повеќето киселини и го суспензира загадувањето, овозможувајќи му подобра работа на моторот во текот на подолги интервали.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top