Масла за механички менувачи

Monday, October 26, 2020

Eurol Transyn 75W-90 (Synthetic)

Пакување:
1L, 60L, 210L

Спецификации:
API GL-3/4/5 & MT-1
ZF TE-ML 01,02,05,07,08
VOLVO 97310
SCANIA STO 1:0 BOX
MAN 341 TL/341 TYPE Z-3
MAN 342 SL/342 TYPE S-1
MAN 3343 S/SL
MIL-L-2105 B/C/D
MIL-PRF-2105E
DAF ZF TE-ML 02 BOX

Опис:
Eurol Transyn 75W-90 е синтетичко, универзално масло кое може да се примени за пренос во рачниот менувач, каде што се препорачува спецификацијата API GL-3, 4 или 5.

Eurol Transyn 75W-90 може да се користи во сите видови на пренос. Производот содржи специјални адитиви кои допринесуваат за намалување на потрошувачката на гориво и елиминирање на проблемите со менувањето на брзини. Поради уникатната формула не само абењето, туку и корозијата и пенењето се сведени на минимум. На високи температури маслото е заштитено од термичка оксидација.

Eurol Transyn 75W-90 се употребува во механички (рачни) менувачи и обезбедува лесно менување, дури и на ниски температури.

Eurol Transyn 75W-90 покажува одлични ЕП (Extreme Pressure) карактеристики, за да се справи со тешки оптоварувања и вибрации. Намалувањето на вискозитетот, предизвикано од тешките оптоварувања, е минимално, така што ова масло го задржува својот вискозитет дури и во текот на продолжени интервали.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top