Масла за механички менувачи

Monday, October 26, 2020

Eurol Transfluid STF (Synthetic)

Пакување:
1L

Спецификации:
API GL-4
MIL-L-2105
MB 235.4/235.5/235.10
VOLVO 97308
ALLISON C4
CATERILLAR TO-2
ZF TE ML 03D/04D/09X/11B/14B/17C
DEXTRON II
DEXTRON IIIG
ATF LT 71141
BMW LT-2
MAN 339 TYPE D & F
Z1/V1 & Z2
VW G 052 162
VOITH G607/G1363
RENK DOROMAT
MB 236.1/236.11

Опис:
Eurol Transfluid STF е синтетичкo масло и е особено развиенo за тешко менување на рачните менувачи, како и за автоматски менувачи.

Eurol Transfluid STF овозможува лесно менување во сите работни температури и штити од непотребно триење. Покрај добрите ЕП (Extreme Pressure) својства, производот исто така нуди и својства кои допринесуваат за заштеда на горивото.

Eurol Transfluid STF е безбеден за сите заеднички гумени материјали. Поради високиот индекс на вискозитет, производот може да се примени во широк температурен опсег.

Eurol Transfluid STF содржи својства против корозија, како и адитиви кои спречуваат абење и пенење. Благодарение на одличната оксидациска и термичка стабилност, маслото ги одржува своите уникатни својства. Во многу случаи, бучавата од менувачот е драстично намалена и менувањето на брзините е лесно. Ова масло не може да се користи онаму каде што е пропишана API GL-5 спецификацијата.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top