Масла за механички менувачи

Monday, October 26, 2020

Eurol MTF 75W-85 FE (Fully Sunthetic)

Пакување:
1L

Спецификации:
API GL-5, LIMITED SLIP
MB 235.7 & 235.15
FIAT/ALFA ROMEO/LANCIA
9.55550-MX3, 9.55550-MZ1
BMW
MIL-L-2105-D
VW TL 521 45-X (G 052 145 A1)
VW TL 521 90 (G052 190 A2/G055 190 A2)
ZF TE-ML 18

Опис:
Eurol MTF 75W-85 FE е целосно синтетичко масло, кое обезбедува заштеда на горивото. Може да се користи во рачни (механички) менувачи, за кои е пропишана нормата GL-5.

Eurol MTF 75W-85 FE е совршено компатибилен со менувачот и обезбедува многу лесно менување дури и на ниски температури.

Eurol MTF 75W-85 FE има одличен капацитет за справување со тешки оптоварувања, тоа се должи на одличната апсорпција на ненадејните оптоварувања со кои понекогаш се соочува менувачот. Намалувањето на вискозитетот поради оптоварувањето е сведено на минимум, што придонесува да се прошири интервалот на промена на маслото и да се обезбеди соодветната вискозност.

Eurol MTF 75W-85 FE содржи специјални модификатори на триење, кои обезбедуваат постојана заштеда на гориво и загревањето се сведува на минимум.

Eurol MTF 75W-85 FE обезбедува соодветно подмачкување како на многу ниски, така и на многу високи температури и штити од корозија, абење, згуснување и нечистотии. Компатибилен е со повеќето еластични и гумени материјали и не создава пена при екстремни оптоварувања.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top