Масла за механички менувачи

Monday, October 26, 2020

Eurol HPG CP 75W-80 (Mineral)

Пакување:
1L

Спецификации:
API GL-5
MIL-L-2105 D
PSA B71 2330

Опис:
Eurol HPG CP 75W-80 е минерално масло за механички менувачи, особено погодно за механички менувачи на Citroеn, Peugeot, Renault и Volvo.

Eurol HPG CP 75W-80 обезбедува извонредна стабилност, поседува одлични својства против абење и има ниска тенденција на пенење. Високиот индекс на вискозитет гарантира оптимално подмачкување под сите услови на работа.

Eurol HPG CP 75W-80 содржи специјални адитиви кои придонесуваат да има толку изразени својства против корозија, оксидација и абење. Одличната флуидност на ниска температура, го подобрува менувањето на брзини и придонесува за помала потрошувачка на гориво.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top