Масла за механички менувачи

Monday, October 26, 2020

Eurol Fultrax 75W-140 LS (Fully Sunthetic)

Пакување:
1L

Спецификации:
API GL-5
ZF-TE-ML 05D, 12D, 16G
SCANIA STO 1:0

Опис:
Eurol Fultrax 75W-140 LS е целосно синтетичко масло за механички менувачи и е особено развиено за потешки преноси кај кои е потребно масло со висок вискозитет, отпорно на високи оптоварувања, притисоци и удари.

Eurol Fultrax 75W-140 LS се препорачува за преноси, хабови и диференцијали со или без диференцијален систем, каков што се користи во модерните возила.

Eurol Fultrax 75W-140 LS исто така може да се користи и во многу други системи, каде API GL-5 нормата е пропишана од страна на ОЕМ.

Eurol Fultrax 75W-140 LS има многу висок индекс на вискозитет, многу добра флуидност на ниски температури и ги задржува своите својства во рамките на најсложените и најтешките услови за работа.

Eurol Fultrax 75W-140 LS се базира на најсовремена технологија на адитиви, во комбинација со високо квалитетни синтетички базни масла. Поради тоа, овој лубрикант нуди подобра заштита од термичка оксидација и ги намалува корозијата и абењето. Течноста не им штети на дихтунзите. Специјалните редуктори на триење го прават ова масло погодно за безбедна употреба во патнички автомобили, како и во комерцијални возила, трактори и градежна опрема. Несаканата бучава се избегнува со користење на овој лубрикант.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top