Масла за механички менувачи

Saturday, November 28, 2020

Eurol Fultrasyn 75W-90 (Fully Synthetic)

Пакување:
1L

Спецификации:
API GL-3/4/5 & MT-1
MAN 3343 S/SL
SCANIA STO 1:0 BOX
MB 235.8 & 235.11
ZF TE-ML 01, 02B,
05B, 07A, 08A, 12, 16F,
17B, 19C
DAF (ACHTERAS 2 JAAR/300.000KM)
JAAR (300.000KM)
SAE J2360
MIL-L-2105 B/C/D
MIL-PRF-2105E
VOLVO 97310

Опис:
Eurol Fultrasyn 75W-90 е целосно синтетичко, универзално масло кое може да се примени за пренос во рачниот менувач, каде што се препорачува спецификацијата API GL-3, 4 или 5.

Eurol Fultrasyn 75W-90 е целосно синтетичко масло и може да се користи во сите видови на пренос. Производот содржи специјални адитиви кои допринесуваат за намалување на потрошувачката на гориво и елиминирање на проблемите со менувањето на брзини.

Eurol Fultrasyn 75W-90 е целосно компатибилен со механичките (рачни) менувачи и обезбедува лесно менување, дури и на многу ниски температури. Благодарение на уникатната формула не само абењето, туку и корозијата и пенењето се сведени на минимум. На високи температури маслото е заштитено од термичка оксидација.

Eurol Fultrasyn 75W-90 покажува одлични ЕП (Extreme Pressure) карактеристики, за да се справи со тешки оптоварувања и вибрации. Намалувањето на вискозитетот, предизвикано од тешките оптоварувања, е минимално, така што ова масло го задржува својот вискозитет дури и во текот на продолжени интервали.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top