Mасла за товарни возила

Monday, October 26, 2020

Eurol Syntrax 5W-30 CF UHPD (Fully Synthetic)

Пакување:
60L, 210L

Спецификации:
API CF; ACEA E4/E5/E7
MTU type 3; Mack EO/M plus
MB 228.3, 228.5, 235.28
DAF HP 1/HP 2
Voith Class B; Deutz QC IV-05
MAN 3277; SCANIA LDF
Renault RXD

Опис:
Eurol Syntrax 5W-30 е целосно синтетичко моторно масло развиено во согласност со таканаречените UHPD (Ultra High Performance Diesel) барања. Ова масло обезбедува одлична заштита од оштетување на цилиндрите и има супериорна оксидациска и високо температурна стабилност. Корозијата и абењето се сведени на минимум за време на екстремно долгите интервали.

Eurol Syntrax 5W-30 ја намалува потрошувачката на гориво и е погодно за многу натоварени дизел мотори на камионите. Поради специјалната технологија на адитиви, моторното масло и моторот се одржуваат чисти и безбедни. Дури и под најтешките работни услови маслото нема да се згусне.

Eurol Syntrax 5W-30 е таканаречено масло за долги интервали и како што кажува и самото име, тоа е многу погодно за продолжени интервали. Ова масло, исто така може да се примени во Euro-3 и Euro-4 мотори на комерцијални возила, каде што се пропишани нормите ACEA E5 или Е7. Поради ниската вискозност, обезбедува совршен ладен старт и абењето е сведено на минимум. Поради посебните синтетички својства, загубите до кои доаѓа при испарувањето се сведени на минимум.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top