Mасла за товарни возила

Monday, October 26, 2020

Eurol SHPD 20W-50 (Mineral)

Пакување:
60L, 210L

Спецификавции:
API SL/CI-4/CF
ACEA A3/B4/ E7
MB 228.3, 228.1
Volvo VDS-2 + VDS-3
Renault RD/RD-2 /RLD
Scania E7/E5

Опис:
Eurol SHPD 20W-50 е стабилно моторно масло, развиено во согласност со најновите прописи за потрошувачката на моторно масло и регулацијата на издувни гасови. Тоа ги исполнува сите досегашни барања за квалитет за Европски, Американски и Јапонски, дизел и бензински моторни масла.

Eurol SHPD 20W-50 е особено погоден за многу натоварени дизел мотори, но исто така може да се примени и во бензински, плински и не толку натоварени дизел мотори со или без турбо полнач или катализатор.

Eurol SHPD 20W-50 во целост ги исполнува најновите строги норми за заштита од нечистотии во горниот дел на клипот, од жлебовите за карики, како и од остатокот од клипот.

Поради високата температура и долготрајна стабилност и поради присуството на адитиви со силни детергентски својства, Eurol SHPD 20W-50 обезбедува моторното масло и моторот да останат во добра состојба.

Абењето е сведено на минимум дури и под најтешките работни услови, така што квалитетот на ова масло е загарантиран во текот на подолги интервали, без оглед на видот на моторот.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top