Mасла за товарни возила

Saturday, November 28, 2020

Eurol Globence 15W-40 (Synthetic)

Пакување:
60L, 210L

Спецификации:
API CJ-4/CI-4+/CI-4, SM/CF
ACEA E9 (08), E7 (04)
Volvo VDS-4; MB-Approval 228.31
MAN M3575; Renault RLD-3
Cummins CES 20081
MTU Type 2.1; Global DHD-1
JASO DH-2; DDC 93K218
Caterpillar ECF-3/ECF-2/ECF-1
Mack EO-O Premium Plus

Апрували:
Approval - Volvo VDS-4
Approval - E100124 Approval MB 228.31
Approval - E100124 Approval Volvo VDS-4
Approval - E100124 Approval MAN M3575
Approval - E100124 API License

Опис:
Eurol Globence 15W-40 е синтетичко моторно масло, развиено во согласност со најновите прописи за потрошувачката на моторно масло и регулацијата на издувни гасови. Тоа ги исполнува сите досегашни барања за квалитет за Европски, Американски и Јапонски, дизел и бензински моторни масла.

Eurol Globence 15W-40 е особено погоден за многу натоварени дизел мотори, но исто така може да се примени и во бензински мотори. Ова масло во целост ги исполнува најновите строги норми во однос на Американските камиони со и без EGR и дизел филтер за честички.

Поради својата одлична оксидациска и термичка стабилност, силната дисперзија и присуството на адитиви со силни детергентски својства, Eurol Globence 15W-40 обезбедува моторното масло и моторот да останат во добра состојба.

Абењето е сведено на минимум дури и под најтешките работни услови, така што квалитетот на ова масло е загарантиран во текот на подолги интервали, без оглед на видот на моторот.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top