Mасла за товарни возила

Saturday, November 28, 2020

Eurol Fusion 10W-40 (Synthetic)

Пакување: 
60L, 210L

Спецификации:
API: SL/CI-4 plus/ CI-4/CH-4/CG-4/CF-4/CF
ACEA A3/B4 E7; MB 228.3, 228.1, 229.1
Global DHD-1, DLD-1 & DLD-3
Volvo VDS-2/VDS-3; MAN 3275 & 271
Cat ECF-1/ECF-2; Deutz DQC III-05
VW 500.00/505.00; Renault RD/RD-2 /RLD
Iveco Long Drain; Jaso DH-1; Allison C-4
ZF TE-ML 02C/03A/04B/04C/07C
Commins 20071/2/6/7/8; Mack: EO/M PLUS
MTU Type 2; DDC Oil Category 2; Skoda-Liaz 258-3

Апрували:
Approval - Volvo VDS-3
Approval - E100113 Approval Cummins CES 20077
Approval - E100113 Approval Cummins CES 20078
Approval - E100113 Approval Volvo VDS-3

Опис:
Eurol Fusion 10W-40 е синтетичко моторно масло и е особено погодно за многу натоварени комерцијални возила. Но маслото, исто така може да се примени и во бензински, плински и лесно натоварени дизел мотори, со или без турбо полнач и (или) со катализаторот и (или) со заеднички железен систем.

Eurol Fusion 10W-40 е развиено според голем број на водечки OEM спецификации и затоа е совршено мулти-функционално моторно масло за мешан возен парк.

Eurol Fusion 10W-40 во целост ги исполнува најновите строги норми за заштита од нечистотии во горниот дел на клипот, од жлебовите за карики, како и од остатокот од клипот.

Поради високата температура и долготрајна стабилност и поради присуството на адитиви со силни детергентски својства, Eurol Fusion 10W-40 обезбедува моторното масло и моторот да останат во добра состојба.

Абењето е сведено на минимум дури и под најтешките работни услови, така што квалитетот на ова масло е загарантиран во текот на подолги интервали, без оглед на видот на моторот.

Eurol Fusion 10W-40 не само што обезбедува поедноставен ладен старт, туку исто така нуди и заштеда на гориво и помала потрошувачка на масло поради помалата загуба при испарувањето.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top