Течност за сопирачки

Monday, October 26, 2020

Eurol Brakefluid DOT 5.1 (Fully Synthetic)

Пакување:
250ML

Спецификации:
SAE J 1704
ISO 4925
FMVSS-116 DOT 3, 
DOT 4 and DOT 5.1

Опис:
Eurol Brakefluid DOT 5.1 се препорачува за ABS и ASR системи за кочење. Поради нискиот вискозитет, во споредба со DOT 3 и DOT 4 течностите за сопирачки, овој производ работи добро во било кој систем.

Eurol Brakefluid DOT 5.1 има висока "влажна" точка на вриење, со што се оневозможува задржување на пареа. Ова е многу важно кога се користи без азбестни влошки, а тоа е поврзано со развој на големи количини на топлина.

Од безбедносни причини, течноста за сопирачките мора да се менува редовно, според инструкциите на ОЕМ.

Eurol Brakefluid DOT 5.1 може да се меша со други синтетички течности за сопирачки, каде што се пропишани FMVSS 116 DOT 3, DOT 4 и DOT 5.1 спецификациите. Нема никакво влијалние на дихтунзите, прстените и цевките за течноста за сопирачките.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top