Mасла за моторцикли

Monday, September 28, 2020

Eurol Sport Touring 20W-50 (Mineral)

Пакување:
1L

Спецификации:
JASO MA2
API SG
JASO MA

Опис:
Eurol Sport Touring 20W-50 е минерално моторно масло без модификатор на триење и е особено погоден за 4-тактни моторцикли. Ова масло исто така може да се користи во моторни преноси каде се пропишани нормите API SF, SG или SJ.

Eurol Sport Touring е погодно за турнеи, тркање и крос настани. Содржи посветена естер-технологија и нуди одлична заштита од абење, нечистотии, кал и оксидација, под секакви услови. Дури и под најтешките работни услови, триењето е сведено на минимум.

Eurol Sport Touring има многу ниска нестабилност, која придонесува згуснувањето на моторното масло да биде сведено на минимум. Благодарение на софистицираната формулација, ова масло нуди лесно менување на брзините и одлична заштита на ламелата.

Дури и во екстремни услови моторното масло нема да се згусне, така што на високи температури вискозноста не се менува и обезбедува силен подмачкувачки филм.

На ниски температури Eurol Sport Touring обезбедува стабилен подмачкувачки филм за оптимална заштита на моторот при ладен старт.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top