Mасла за автоматски менувачи

Sunday, October 25, 2020

Eurol DCF 1402 (Fully Synthetic)

Пакување:
1L

Спецификации:
VW TL 521 82

Опис:
Eurol DCF 1402 е целосно синтетичко долгорочно ATF масло, специјално формулирано и погодно за менувачи со двојно квачило во возилата од групата VAG (Volkswagen, Audi). Овој менувач, исто така познат и како директен менувач DSG (Direct-Shift Gearbox) е развиен за трки и откако е изменет се употребува во патнички автомобили како што се Volkswagen, Audi, Seat и Skoda.

Eurol DCF 1402 е формулиран на тој начин што останува со уникатен квалитет, дури и под најтешките околности. Овие околности можат да варираат од интензивна употреба (високи вртежи) и тешки зимски услови.

Eurol DCF 1402 има врвни подмачкувачки својства, кои одговараат за оваа посебна намена, висок и стабилен индекс на вискозност и добра отпорност на корозија и пенење.

За одржување на нивото на ефикасноста на Eurol DCF 1402, ова масло не треба да се меша со други масла за автоматски менувачи.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top