Mасла за автоматски менувачи

Monday, September 28, 2020

Eurol ATF II D (Mineral)

Пакување:
1L, 60L

Спецификации:
DEXRON II D
MB 236.1/5/7/9
ZF TE-ML 09/11/14
FORD MERCON
CATERILLAR TO-2
ALLISON C-4
RENK
VOITH G 607/
H55.6335.34
FORD M2C-138CJ/
M2C-166H
DENISON HF-0
MAN 339D / MAN 339
V1 & 339 Z1

Опис:
Eurol ATF II D е течност за автоматски менувачи за повеќето патнички автомобили, виљушкари, камиони и автобуси од Европско, Американско и Јапонско потекло. Тоа е исто така погодно за системи со серво волан, спојки, прекинувачи, хидраулични спојки и едноставни хидраулични системи.

Eurol ATF II D има висок индекс на вискозност и добра заштита од корозија и пенење. Маслото исто така има одлични својства против оксидација и абење. Специјалните модификатори на триење овозможуваат беспрекорно менување на брзините, дури и по подолг временски период.

Eurol ATF II D гарантира лесно менување на брзините на ниски температури. Течноста не делува на дихтунзите и заптивките. На високи температури Eurol ATF II D ги задржува своите подмачкувачки својства без губење на квалитетот.

Eurol ATF II D е компатибилен со сите видови на заптивки и спречува појава на талог и нечистотии. Не е погодно за автоматски менувачи, каде се препорачува Ford M2C33 F/G спецификацијата.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top