Mасла за автоматски менувачи

Monday, October 26, 2020

Eurol ATF 7100 (Fully Sunthetic)

Пакување:
1L

Спецификации:
MB 236.14
MB 236.10 & 236.12
(EXCEPT 4-MATIC)

Опис:
Eurol ATF 7100 е целосно синтетичко масло за автоматски менувачи, специјално развиенo за Mercedes Benz NAG2 автоматски менувачи.

Eurol ATF 7100 е формулиран врз база на високо квалитетни синтетички базни масла и најнови адитиви. Тоа гарантира одржување на високиот квалитет и на своите уникатни својства за време на употребата.

Eurol ATF 7100 се употребува за надополнување или целосна замена на течноста во автоматскиот менувач, каде следните прерформанси се препорачани: MB 236.14, MB 236.12 и MB 236.10 (со исклучок на оние со 4Matic системи).

Eurol ATF 7100 има стабилен и висок индекс на вискозитет. Подмачкувачките својства и карактеристиките на триење внимателно се прилагодени за да се обезбеди лесно менување на брзините, а воедно и намалување на потрошувачката на гориво.

Eurol ATF 7100 нуди одлична отпорност на оксидација, корозија и пенење, што резултира со постојано ефикасно функционирање во текот на целиот животен век. Ова масло исто така може да се користи за решавање на проблеми со автоматските менувачи, со кои брзините не се менуваат толку лесно.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top