Mасла за патнички и комерцијални возила

Фото галерија

Saturday, November 28, 2020

Eurol Turbosyn 10W-40 (Semi-Synthetic)

Пакување: 
1L, 4L, 60L, 210L

Спецификации:
ACEA: A3/B4 (08)
API SL/CF
PORSCHE GL
BMW SPECIAL OIL
VW 500.00/505.00
MB 229.1

Основни податоци за производот
Сигурносно технички листови

Опис:
Eurol Turbosyn е синтетичко моторно масло за универзална употреба во бензински и дизел мотори за патнички автомобили и лесни комерцијални возила. Ова масло обезбедува добар подмачкувачки филм на ладен старт, а исто така и на ниски и високи температури.

Eurol Turbosyn содржи специјални адитивни додатоци кои му овозможуваат на моторот за да се справи во сите услови. Исто така овозможува заштеда на гориво и намалување на емисијата на издувни гасови. Поради уникатната формула, маслото има ниска тенденција на испарување.

Eurol Turbosyn нуди одлична заштита од абење, отпорност на корозија и пенење, како и оксидација. Поради својствата како што се растворањето и чистењето, моторот се одржува чист и безбеден.

Поради високата температурна стабилност, маслото ќе го задржи својот квалитет на високо ниво и нема да згусне.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top