Mасла за патнички и комерцијални возила

Фото галерија

Sunday, October 25, 2020

Eurol TurboCat 10W-40 (Semi-Synthetic)

Пакување: 
1L, 4L, 60L, 210L

Спецификации:
ACEA A3/B3
API SL/CF
MB 229.1
VW 501.01/505.00

Основни податоци за производот
Сигурносно технички листови

Опис:
Eurol TurboCat 10W-40 е синтетичко моторно масло кое се препорачува за бензински и дизел мотори. Благодарение на високиот степен на вискозитет, маслото обезбедува одличен ладен старт, како и одличен подмачкувачки филм на високи температури.

Eurol TurboCat се грижи за сигурно функционирање на моторот, благодарение на избраните адитивни додатоци. Масло допринесува за намалување на потрошувачката на гориво, како и намалување на нивото на емисија на издувни гасови. Поради уникатната формула ниската тенденција на испарување под тешки работни услови е загарантирана.

Покрај тоа, Eurol TurboCat нуди оптимална заштита од абење, отпорност на корозија, пена и оксидација. Поради неговите својства и одличното растворање, го одржува моторот чист и безбеден.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top