Mасла за патнички и комерцијални возила

Фото галерија

Monday, September 28, 2020

Eurol Turbo DI 5W-40 (Fully Synthetic)

Пакување:
1L, 4L

Спецификации:
ACEA C3
VW 505.01
MB 229.31
MB 229.1/MB 229.3
BMW LL-01 & LL-04
API SM/CF
ACEA A3/B4 (07)
VW 500.00/502.00/505.00
PORSCHE A40
FORD M2C-917A
RENAULT RN0710

Апрували:
Approval - E100085 Approval MB 229.31
Approval - E100085 Approval VW 502.00 505.00 505.01
Approval - E100085 Approval BMW

Основни податоци за производот
Сигурносно технички листови

Опис:
Eurol Turbo DI 5W-40 е потполно синтетичко моторно масло за бензински и дизел мотори во патнички автомобили и лесни комерцијални возила. Ова масло може да се користи во моторите со или без турбо полнач и катализатор и мотори со директно вбризгување на горивото.

Eurol Turbo DI произведено со Eurol OPT адитиви, содржи помалку фосфор, сулфур и сулфатен пепел, така што системот за прочистување на издувните гасови (филтри за честички и катализаторски конвертори) се заштитени од затнувањето (т.н. "mid SAPS" технологија).

Eurol Turbo DI е специјално дизајниран за возила од VAG групата (Volkswagen, Audi, Seat и Skoda). Исто така е погоден за VW дизел мотори со директно вбризгување на горивото (PDI/TDI со црвено D и I) и за мотори за кои е пропишана VW 505,01 спецификација.

Ова масло исто така може да се користи за Ford Galaxy, за кое е пропишано Ford M2C-917A спецификација. Eurol Turbo DI е погоден и за возила Euro-4 Mercedes-Benz и BMW, кои се опремени со филтер за честички, за да се спречи затнувањето на филтерот.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top