Mасла за патнички и комерцијални возила

Фото галерија

Monday, October 26, 2020

Eurol Syntence 5W-30 (Fully Synthetic)

Пакување: 
1L, 4L

Спецификации:
ACEA C3
VW 504.00/507.00
MB 229.51
BMW LL-04
ACEA A3/B4 (07)
PORSCHE C30

Апрували:
Approval - E100062 Approval BMW LL-04
Approval - E100062 Approval VW 504 507
Approval - E100062 Approval MB 229.51

Основни податоци за производот
Сигурносно технички листови

Опис:
Eurol Syntence 5W-30 е потполно синтетичко моторно масло за употреба во бензин, плински и дизел мотори на патнички автомобили и лесни комерцијални возила, опремени со филтри за честички (за да се исполнат регулативите Euro-4 на издувните гасови). Овој производ е особено развиен за патнички автомобили и лесни комерцијални возила од групата VAG (Volkswagen, Audi, Seat и Skoda) и е погоден за многу долги интервали.

Eurol Syntence овозможува исклучително брз и стабилен подмачкувачки филм на ладен старт и го одржува овој филм на високи температури, а во исто време триењето е сведено на минимум.

Eurol Syntence е развиено со Eurol OPT адитивна технологија и содржи помалку фосфор, сулфур и фосфат, со што се спречува затнување на филтерот за честички и му го продолжува векот на траење.

Eurol Syntence е специјално дизајниран да ги задоволи VW спецификациите 504,00 и 507,00, но е исто така погоден за автомобили каде што се пропишани VW спецификациите како што се: 503,00, 506,00, 506,01, 505,01, 502.00, 500,00, 501,01 и 505.00.

Дополнителни тестови покажаа дека производот ги исполнува спецификациите MB 229,51. Затоа, ова масло не е само универзално применливо за Volkswagen, применливо е и за Mercedes.

 

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top