Mасла за патнички и комерцијални возила

Фото галерија

Monday, October 26, 2020

Eurol Super Ultra II 0W-30 (Fully Synthetic)

Пакување: 
1L, 5L

Спецификации:
VW 506.01
VW 503.00/506.00
API SJ/CF
ACEA A1/B5 & A5/B5
ACEA B4-98 (EXCEPT FOR HTHS)
BMW LL-01 FE

Основни податоци за производот
Сигурносно технички листови

Опис:
Eurol Super Ultra II 0W-30 е потполно синтетичко моторно масло за бензински и дизел мотори, во патнички автомобили и лесни комерцијални возила на Volkswagen, Audi, Seat и Skoda. Работи според т.н. WIV систем, односно во текот на продолжени интервали.

Eurol Super Ultra II ги исполнува условите за продолжени интервали на Volkswagen (503,00 за бензински мотори, 506,00 за дизел мотори, 506,01 за дизел инјектори) за нивните најнови модели (од 2000 година па нагоре).

Eurol Super Ultra II овозможува исклучително брз и стабилен подмачкувачки филм на ладен старт и висока термичка стабилност.

Исто така, бидејќи има многу ниска тенденција на испарување под тешки работни услови потрошувачката на нафта е занемарлива.

Eurol Super Ultra II има својства за заштеда на гориво и може да се меша со синтетички и минерални масла.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top