Mасла за патнички и комерцијални возила

Фото галерија

Monday, October 26, 2020

Eurol Super Lite 5W-40 (Fully Synthetic)

Пакување: 
1L, 4L

Спецификации:
ACEA A3/B4 (08)
API SN/CF
BMW LL-01
GM-LL-B-025
MB 229.1 & 229.3
PORSCHE A40
PSA B71 2296
RENAULT RN0700 & RN0710
VW 502.00/505.00

Апрували:
Approval - E100092 Approval MB 229.3
Approval - E100092 Approval VW 502-505
Approval - E100092 Approval Renault RN0700 RN0710

Основни податоци за производот
Сигурносно технички листови

Опис:
Eurol Super Lite 5W-40 е потполно синтетичко моторно масло за бензински и дизел мотори во патнички автомобили и лесни комерцијални возила. Ова масло може да се користи во моторите со или без турбо полнач и катализатор и мотори со директно вбризгување на горивото.

Eurol Super Lite овозможува исклучително брз и стабилен подмачкувачки филм на ладен старт и нуди висока термичка стабилност под тешки работни услови.

Eurol Super Lite не само што нуди многу добра заштита од абење, туку и штити од 'рѓа и корозија, додека специјалните адитиви ги чуваат сите делови чисти од прашина, тиња и депозити.

Eurol Super Lite нуди заштеда на гориво и може да се меша со синтетички и минерални моторни масла.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top