Mасла за патнички и комерцијални возила

Фото галерија

Monday, October 26, 2020

Eurol Fluence DXS 5W-30 (Fully Synthetic)

Пакување: 
1L, 4L

Спецификации:
ACEA C3
GM DEXOS 2
API SN/CF
BMW LL-01/LL-04
VW 502.00/505.00,
505,01
MB 229.31 & 229.51
FORD M2C-917A
GM-LL-A-025/B-25
ACEA A3/B4 (07)

Апрували:
Approval - E100076 Approval BMW
Approval - E100076 Approval MB 229.31, 229.51
Approval - E100076 Approval GM Dexos 2

Основни податоци за производот
Сигурносно технички листови

Опис:
Eurol Fluence DXS 5W-30 е потполно синтетичко моторно масло за бензински и дизел мотори во патнички автомобили и лесни комерцијални возила. Ова масло може да се користи во моторите со или без турбо полнач и катализатор и мотори со директно вбризгување на горивото.

Eurol Fluence DXS е произведено со Eurol OPT адитиви и нуди исклучително висока заштита во текот на продолжени интервали. Посебно се препорачува за Euro-4 автомобили на Opel и Mercedes-Benz со филтри за честички, за да се спречи затнување на филтрите.

Поради ова, Eurol Fluence има ниска содржина на сулфурен пепел и ниско ниво на фосфор и сулфур (т.н. "mid SAPS" технологија).

Eurol Fluence е исто така погоден за сите Volkswagen Seat, Audi и Skoda автомобили со нормални интервали. Покрај тоа, ова масло е одличен избор за повеќето Mercedes патнички автомобили и лесни комерцијални возила со или без филтри за честички.

Eurol Fluence не само што нуди исклучително добра заштита од абење, исто така штити и од корозија и оксидација, додека специјалните адитиви го чуваат моторот чист од прашина, кал и депозити во текот на понекогаш исклучително долги интервали.

Eurol Fluence ги исполнува барањата на GM Dexos 2 и исто така може да се користи кога GM-LL-A-025 и B-025 се пропишани.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top