Mасла за патнички и комерцијални возила

Sunday, October 25, 2020

Eurol Evolence 5W-20 (Fully Synthetic)

Пакување: 
1L, 5L

Спецификации:
API SN
ILSAC GF-5
API SN-RC
GM DEXOS 1
GM LL-A-025
GM 6094M & GM 4718M

Основни податоци за производот
Сигурносно технички листови

Опис:
Eurol Evolence 5W-20 се состои од целосно синтетички спектар на моторни масла за бензински мотори во патничките автомобили. Ова масло може да се користи во автомобили опремени со катализатор, турбо полнач, како и директни системи за вбризгување на горивото, каде  API SN(-RC) (како и SJ, SL и SM) или ILSAC GF-5 (како и GF-2,-3 и -4) се пропишани.

Eurol Evolence, произведено со Eurol OPT адитиви, нуди исклучително висока заштита, влучувајќи ги и турбо полначите, во текот на подолги интервали помеѓу промените на нафтата.

Eurol Evolence има отпорност на оксидација на високи температури, го контролира триењето и спречува формирање на талог и лакови на површината. Ги задоволува највисоките стандарди на САД од 2010 година за заштита на моторот од абење.

Eurol Evolence нуди подобрена економичност на горивото и одржување на тоа ниво, што резултира со намалување на емисиите. Покрај тоа, ова масло е компатибилно со бензински горива кои содржат до 85% етанол (E85). Eurol Evolence е погоден за модерни хибридни автомобили за автомобилски брендови како што се Toyota, Honda и Lexus.

Eurol Evolence може да се користи каде GM 6094M, Chrysler MS 6395 и Ford WSS-M2C-945A или 946A  се пропишани, додека Eurol Evolence 0W-20, 0W-30, 5W-20 и 5W-30, исто така ги исполнуваат барањата на GM dexos1™.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top